Voz pregazio desetine hodočasnika u Indiji

Glasnogovornik Indijske željeznice izjavio je da su hindustički hodočasnici prelazili prugu uprkos crvenom svjetlu na semaforu (EPA)
Glasnogovornik Indijske željeznice izjavio je da su hindustički hodočasnici prelazili prugu uprkos crvenom svjetlu na semaforu (EPA)

Najmanje 35 ljudi je poginulo kada je ekspresni putnički voz u ponedjeljak na pružnom prelazu na istoku Indije naletio na grupu hodočasnika, nakon čega je bijesna masa iz voza izvukla mašinovođu i prebila ga.

Glasnogovornik Indijske željeznice Amitabh Prabhakarizjavio je da su hindustički hodočasnici prelazili prugu uprkos crvenom svjetlu na semaforu, prenijela je agencija AP.

Ekspresni voz nije se trebao zaustaviri na stanici Dhamara Ghat, u indijskoj saveznoj držati Bihar, pa je dobio dozvolu da prođe kroz tu stanicu, prenosi Tanjug.

Zaustavljanje voza

Neki hodočasnici su se, međutim, željeli ukrcati na voz i pomislili su da će se on zaustaviti ako oni stanu na prugu, izjavio je jedan od rukovodilaca Indijskih željeznica Arunendra Kumar.

Nakon što je voz pokosio hodočasnike, uspio se zaustaviti tek nekoliko stotina metara dalje. Bijesna masa je tada izvukla mašinovođu iz voza i pretukla ga.

Lokalni zastupnik u indijskom Parlamentu je naveo da je mašinovođa preminuo, ali zvaničnik Indijskih željeznica tvrdi da je u bolnici u kritičnom stanju.

Masa je zatim iz voza izvela putnike i zapalila nekoliko vagona, dok je grupa mladića razbila prozore na dva druga voza koja su se također nalazila u stanici.

Izvor: Agencije


Povezane

U željezničkoj nesreći poginuo mašinovođa, a povrijeđeno 35 putnika, od čega je 26 prebačeno u bolnicu.

30 Jul 2013
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO