Otmičaru Castru doživotni zatvor

Castro je tokom završne izjave na sudu naizmjence iskazivao prkos i ispričavao se, no nije pokazao nikakvo kajanje
Castro je tokom završne izjave na sudu naizmjence iskazivao prkos i ispričavao se, no nije pokazao nikakvo kajanje

Ariel Castro, clevelandski vozač autobusa, koji je oteo, zatočio i mučio tri mlade žene, u četvrtak je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu bez mogućnosti pomilovanja te na još 1.000 godina zatvora, što je jamstvo da nikada neće izaći iz zatvora.

Castro (53) je tokom završne izjave na sudu naizmjence iskazivao prkos i ispričavao se, no nije pokazao nikakvo kajanje.

Uprkos tome što je kazao kako mu je žao zbog nedjela što ih je počinio, istaknuo je kako “nije monstrum”. “Da pitate moju kćer, rekla bi vam da ima najboljega oca na svijetu”, rekao je.

“Seksualni odnosi odvijali su se uz pristanak. Djevojke nisu bile djevice i prije mene su imale više seksualnih partnera,” rekao je sucu prije čitanja presude.

Sudac Michael Russo Castra je opisao kao osobu koja pati od “ekstremnog narcisizma” te kazao kako je riječ o toliko ekstremnim zločinima da bivši vozač školskog autobusa ne bi nikada smio izaći iz zatvora.

Rodila kćerku

Castro je priznao krivnju po svih 977 tačaka optužnice.

Amanda Berry (27), Gina deJesus (23) i Michelle Knight (32) su nestale u zapadnom Clevelandu između 2002. i 2004, otkrivene su i oslobođene 6. maja nakon što su susjedi čuli Berryne pozive za pomoć iz Castrove kuće.

Berry je prema analizi DNK u zatočeništvu rodila kćer koja sada ima šest godina, a otac joj je Castro.

Tri žene su bile vezivane lancima ili konopom i bile izgladnjivane, tučene i seksualno zlostavljane, prema sudskim dokumentima i policijskom izvještaju.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO