Desetine mrtvih u udesu u Sudanu

Sudanska policija će preduzeti mjere za povećanje sigurnosti u saobraćaju tako što će postaviti dodatnih 25 radara na puteve (Reuters)
Sudanska policija će preduzeti mjere za povećanje sigurnosti u saobraćaju tako što će postaviti dodatnih 25 radara na puteve (Reuters)

U sudaru autobusa i kamiona u Sudanu je u utorak poginulo najmanje 38 ljudi, a ima i povrijeđenih, saopćila je tamošnja policija, što je jedna od najtežih saobraćajnih nesreća u toj afričkoj zemlji u posljednjih nekoliko godina, prenosi Tanjug.

U saopćenju policije se ne navodi koliko je ljudi ranjeno u toj nesreći, ali stoji da su oni prevezeni na liječenje u obližnji grad Al Gutaina, oko 100 kilometara južno od sudanske prijestolnice, prenijela je agencija AFP.

Brzina vozila

“Do sudara između autobusa i kamiona je došlo zbog velike brzine ta dva vozila”, izjavio je načelnik saobraćajne policije, Abdurahman Hasan Abdurahman.

On je dodao da će sudanska policija preduzeti mjere za povećanje sigurnosti u saobraćaju time što će na autoputeve u toj siromašnoj zemlji postaviti dodatnih 25 radara za praćenje brzine vozila.

U decembru 2012. su u sudaru dva međugradska autobusa na putu između Kartuma i grada Vad Medani, jugoistočno od Kartuma, poginule 33 osobe, a još 24 njih je ranjeno, dok je u oktobru iste godine sudar autobusa i minibusa odnio 13 života.

Izvor: Agencije
 


Povezane

Do nesreće došlo prilikom povratka grupe turista sa vikend-izleta u Mexico City, saopćili zvaničnici.

27 May 2013
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO