Više mrtvih u napadu na pakistanskog sudiju

Bomba je eksplodirala u trenutku kada je naišao konvoj s policijskom pratnjom, u kojem se nalazio se i sudija Maqbool Baqir (AFP)

Najmanje sedam osoba ubijeno je u srijedu u bombaškom napadu u poslovnoj četvrti Karachija u Pakistanu u vrijeme jutarnje gužve, čiji je cilj bio sudija Vrhovnoga suda pokrajine Sind, koji je teško ranjen, izvijestile su lokalne vlasti.

Bomba je eksplodirala u trenutku kada je naišao konvoj s policijskom pratnjom, a u jednom od automobila nalazio se i sudija Vvrhovnoga suda pokrajine Sind Maqbool Baqir, čija su specijalnost teroristički slučajevi, a poznat je kao pošten sudija, prenosi Hina.

Prve informacije

“Prema prvim informacijama kojima raspolažemo, ubijeno je sedam osoba”, rekao je novinarima ministar informiranja pokrajine Sind, čiji je glavni grad Karachi, u kojemu živi gotovo 18 miliona stanovnika.

U posljednje vrijeme zabilježen je porast kriminala, otmica i ubistava povezanih s političkim i etničkim nesuglasicama te mafijaškim obračunima.

Prošle godine u takvim obračunima smrtno je stradalo oko 2.000 ljudi, što je rekordan broj u posljednjih 20 godina.

Sudija Baqir teško je ranjen i odmah prebačen u bolnicu, rekao je dužnosnik lokalne policije, dodavši kako je povrijeđeno još devet ljudi.

Izvor: Agencije


Povezane

Talibani preuzeli odgovornost za ubistva devetero planinara i vodiča, koje su usmrtili ispred hotela tokom noći.

Published On 23 Jun 2013

Potpredsjednica pakistanskog Pokreta za pravdu, stranke Imrana Khana, ubijena je u subotu navečer u Karachiju. U dijelovima tog grada, birači u nedjelju opet izlaze na izbore, zbog optužbi za nepravilnosti tokom prošlosedmičnih opštih izbora.

Published On 19 May 2013
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO