Tornado u Oklahomi odnio devet života

   Izvor: David Walworth

U novom nizu tornada najmanje je devetero ljudi poginulo, 40 do 50 je povrijeđeno, a počinjena je velika šteta u petak navečer u američkoj saveznoj državi Oklahomi, na jugu Sjedinjenih Američkih Država.

Na ovoj lokaciji se nalazi grad Moore, već opustošen 20. maja tornadom u kojem su poginule 24 osobe, od kojih desetero djece.

Služba sudske medicine u Oklahomi potvrdila je petero poginulih, ne navodeći detalje o žrtvama.

Majka i njezina beba poginule su dok su se vozile automobilom na cesti blizu Oklahoma Cityja, kazala je glasnogovornica prometne policije Oklahome Betsy Randolph.

Brojne osobe povrijeđene su u sudarima i lančanim sudarima automobila i kamiona uzrokovanim nevremenom, dodala je ona.

Meteorološke službe ukinule su uzbunu od tornada u državi Oklahoma, ali su još na snazi uzbune od poplava i oluja.

Molbe građanima

Nacionalna meteorološka služba zamolila je stanovništvo da izbjegava ceste. Predviđa se još gore vrijeme za subotu u dolinama Ohia i Mississipija.

U Missouriju, koji graniči s Mississipijem, guverner Jay Nixon proglasio je vanredno stanje u petak navečer zamolivši stanovnike “da pomno prate meteorološke izvještaje kako bi se mogli skloniti ili premjestiti u viša područja ako bude potrebno”.

Prema lokalnim medijima, pet tornada pogodilo je područje Oklahoma Cityja s vjetrom jačine 145 kilometara na sat popraćenim jakim gradom.

Tornada su izazvala nagli porast vodostaja vodenih tokova u regiji, evakuaciju zračne luke Oklahoma Cityja i prekid struje koji je pogodio više od 170.000 osoba, javljaju mediji.

Izvor: Agencije


Povezane

Dok se spašavanje nastavlja – stanovnici ovog područja upiru pogled u nebo zbog najava novih oluja.

Published On 22 May 2013

Broj nastradalih u udaru tornada u Oklahomi umanjen sa 51 na 24 osobe, uključujući i sedmero djece.

Published On 20 May 2013
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO