Voz iskočio iz šina, više od 20 povrijeđenih

Teretni voz sa 71 vagonom iskliznuo je s kolosjeka kod željezničke stanice Belaja Kalitva u južnoj Rostovskoj oblasti (EPA)

Najmanje 20 ljudi je povrijeđeno u željezničkoj nesreći na jugu Rusije, kada je 51 cisterna sa zapaljivom tečnošću iskočila iz šina i zapalila se, što dovelo do evakuacije skoro 2.700 stanovnika okolnog područja, javio je Itar-Tass.

Do nesreće je došlo u srijedu navečer, a zbog propana, koji je iscurio iz jednog vagona, izbio je požar koji je zahvatio 1.500 kvadratnih metara. Požar je lokaliziran u četvrtak u jutarnjim satima.

Kašnjenje vozova

“Od 20 povrijeđenih njih osmero je prebačeno u bolnicu, dok su stanovnici okolnih mjesta evakuirani”, navela je Press služba guverenera Rostovske oblasti.

Mediji, međutim, prenose da je 27 osoba primljeno u bolnicu s povredama i opekotinama, od kojih je 11, uključujući i mašinovođu, zadržano na bolničkom liječenju, a jedna osoba je u kritičnom stanju.

Teretni voz sa 71 vagonom iskliznuo je s kolosijeka kod željezničke stanice Belaja Kalitva u južnoj Rostovskoj oblasti, što će prouzrokovati kašnjenje putničkih vozova, navelo je sjevernokavkazsko odjeljenje Ruske državne željezničke korporacije u svom saopćenju, navodi Itar Tass.

Izvor: Agencije