‘Otet’ sin bivšeg premijera Pakistana

Ali Haider Gilani je snimljen tokom pucnjave na skupu, u kojoj je navodno ubijen njegov lični sekretar (AFP)

Sin bivšeg pakistanskog premijera Yousufa Raze Gilanija navodno je otet tokom predizbornog skupa u njegovom rodnom gradu Multana, rekli su izvori Al Jazeere.

Ali Haider Gilani snimljen je tokom pucnjave na skupu, u kojoj je, navodno, ubijen njegov lični sekretar i povrijeđeno nekoliko osoba.

Brat Alija Gilanija je kazao da će, ako mu se brat ne vrati do ponoći, otkazati kampanju i odustati od izbora.

Ali se pojavljuje u dvije izborne jedinice kao nezavisni kandidat, ali je član Pakistanske narodne stranke, koja je završila svojih petogodišnji mandat u Vladi.

Al Jazeerin reporter Imtiaz Tyab izvijestio je iz Pakistana da je porodica izdala saopćenje za medije povodom ovog događaja.

“Brat Alija Gilanija je u izjavi kazao da će, ako mu se brat ne vrati do ponoći, otkazati kampanju na području Multana i odustati od izbora”, kazao je reporter Al Jazeere.

“To će imati ogroman utjecaj na izbore i očito je zadalo puno briga obitelji“, rekao je.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Uzavrela je situacija u Pakistanu uoči izbora. Pakistanske trupe zauzele su tokom noći sa subote na nedjelju dva skrovišta ekstremista blizu granice sa Afganistanom. Ubijeno je 16 pobunjenika, a nastradala su i dva vojnika. Za to vrijeme, tri osobe su poginule, a više od 30 ih je povrijeđeno u dvije ekspozije u Karačiju, blizu prostorija […]

Published On 05 May 2013
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO