Zgrade u plamenu nakon željezničke nesreće

Na fotografijama i videosnimcima prikazanim na televizijskim stanicama vidi se veliki oblak dima i zapaljene zgrade (AP)
Na fotografijama i videosnimcima prikazanim na televizijskim stanicama vidi se veliki oblak dima i zapaljene zgrade (AP)

Teretni voz iskočio je iz šina u utorak u Baltimoreu u američkoj državi Maryland.

Eksplozija se čula nekoliko kilometara dalje, a obližnje zgrade su zapaljene, saopćili su zvaničnici i svjedoci, prenosi AP.

Voz je iskočio iz šina u 14 sati po lokalnom vremenu.

Zvaničnici Okruga Baltimore kazali su da je voz udario u kamionsku prikolicu, te iskočio iz šina blizu industrijskog parka, prenosi dnevni list Baltimore Sun.

Prema prvim izvještajima, nije bilo povrijeđenih, ali su zvaničnici kasnije rekli da je vozač kamiona izvučen iz vozila, te da nije poznato u kakvom je stanju.

Hitne službe su na mjestu događaja, objavili su njihovi predstavnici na Twitteru.

Nije poznato šta je teretni voz prevozio.

Oblak dima

Dale Walston, koji živi nedaleko od mjesta gdje je iskočio voz, rekao je da se na tom području osjeti snažan miris hemikalija.

“Kuća mi se zatresla i stvari su pale sa polica”, napisao je on u emailu agenciji Associated Press.

Na fotografijama i videosnimcima prikazanim na televizijskim stanicama vidi se veliki oblak dima, kao i zapaljene zgrade.

Tawan Rai, radnik u obližnjem restoranu Dunkin Donuts, rekao je za AP da je vidio požar pored željezničke pruge, a zatim čuo eksploziju, nakon koje je dim pokuljao u nebo.

“Cijela zgrada se zatresla i sve je prekrila prašina”, rekao je Rai.

“Izašao sam napolje i vidio policajce i vatrogasna kola kako se užurbano kreću”.

Kazao je da je vidio i nekoliko vozila hitne pomoći, ali ne i ranjene.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO