Meksiko: 16 poginulih u udesu

Svjedoci navode da je vozač izgubio kontrolu nad autobusom pošto je pukla guma, nakon čega se vozilo prevrnulo (Reuters)
Svjedoci navode da je vozač izgubio kontrolu nad autobusom pošto je pukla guma, nakon čega se vozilo prevrnulo (Reuters)

Meksičke vlasti su u ponedjeljak saopćile da je 16 ljudi poginulo, a 19 povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći u saveznoj državi Hidalgo, kad se prevrnuo jedan autobus.

Glasnogovornik tamošnjeg državnog tužioca, Fernando Hidalgo, izjavio je da je do nesreće došlo u nedjelju poslije podne, prilikom povratka grupe turista sa vikend-izleta u banji u gradu Santa Marija Amajac natrag u Mexico City, prenijela je agencija AP.

Hidalgo je citirao navode svjedoka, prema kojima je vozač izgubio kontrolu nad autobusom pošto je pukla guma, nakon čega se vozilo prevrnulo.

On je dodao da se radi o starom autobusu proizvedenom sedamdesetih godina prošlog stoljeća i da je vozilo bilo u lošem stanju.

Na Twitter nalogu državnog tužioca se navodi da je u nesreći poginulo sedam muškaraca, sedam žena i dvoje djece.

Izvor: Agencije


Povezane

Razbijen je lanac trgovine ženama koji se odvijao u Meksiku i Sjedinjenim Državama. Istražitelji kažu da su lanac trgovanja ženama u svrhu seksualnog iskorištavanja u New Yorku vodili svodnici iz središnjeg Meksika. Djevojke su u SAD poslane iz Tenancinga, grada oko 130 kilometara udaljenog od Mexico Cityja. Novinar Al Jazeere sreo se s jednom žrtvom […]

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO