Vladimir Putin otkrio planove

Putin je rekao da se „svaki normalan čovjek uvijek zagleda na neki horizont“ (EPA)

Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je blizu 14 godina na najvišim rukovodećim položajima u najvećoj državi svijeta, planira se poslije povlačenja iz politike baviti pravom, književnošću, sportskim i društvenim projektima, prenijele su ruske agencije.

„Očekujem da ću poslije okončanja političke aktivnosti i državne djelatnosti imati mogućnost da se bavim i nekim drugim pitanjima i problemima“, rekao je Putin u intervjuu njemačkom TV kanalu ARD uoči posjete Njemačkoj 7. i 8. aprila.

„Veoma volim pravo, volim književnost i računam da ću uspjeti se baviti tim pitanjima. Možda i nekim drugim javnim, sportskim i tako dalje.“

Druge varijante

Na pitanje planira li se i dalje kandidirati za funkciju šefa države ili razmatra neke druge varijante, Putin je rekao da se „svaki normalan čovjek uvijek zagleda na neki horizont“.

„Nisam ni blizu najdugovječniji u politici. U evropskoj politici postoje ljudi koji su mnogo duže od mene bili na najvišem mjestu i radili duže nego što radim ja sada, i u Evropi, i u Sjevernoj Americi, uzgred, i u Kanadi“, rekao je ruski lider, prenosi Itar-Tass.

Putin je od 2000. do 2008. godine bio u dva uzastopna mandata predsjednik Rusije, od 2008. do 2012. godine je bio premijer, da bi u martu 2012. treći put bio izabran za šefa države na šest godina.

Izvor: Agencije