Silovana djevojčica u Indiji

Javnost zatražila da se za sve silovatelje uvede smrtna kazna (AFP)

Šestogodišnja djevojčica koju je brutalno silovala nepoznata osoba, a zatim joj prerezala  grlo, pronađena je u ranim jutarnjim satima u subotu u New Delhiju s povredama  na vratu i genitalijama.

Nanesene povrede upućuju na pokušaj ubistva. Policija je stigla na mjesto zločina i identificirala  osumnjičene.

Ovaj zločin počinjen je samo nekoliko dana nakon što je, zbog silovanja petogodišnje djevojčice u istom gradu, javnost zatražila da se za sve silovatelje uvede smrtna kazna.

Česti napadi

Brutalni seksualni napadi u Indiji su česta pojava. Prema statistikama, u New Delhiju se svakih 18 sati dogodi silovanje.

Članovi porodice žrtve tvrde da su, ubrzo nakon što je djevojčica otišla u javno kupatilo, obaviješteni da je pronađena u lokvi krvi.

“Djevojčica je obavljala dnevnu higijenu u javnom kupatilu. Nakon nekog vremena, ljudi su došli da nam kažu da leži u kupatilu sa povredama na vratu.

Kada smo otišli tamo, vidjeli smo je kako leži na podu, sa prerezanim vratom, gola”, kazao je član porodice Jitender Kumar Jha.

Policijski komesar Ajay Chaudhary kazao je da je privedeno 22 osumnjičenih.

“Riječ je o počiniocima nekih ranijih kriminalnih djela, povezanih s drogom i alkoholom. Svi su ispitani. uskoro ćemo identificirati krivca, i uhapsiti ga”, rekao je on.

Izvori: Al Jazeera i agencije