Ukradeni dijamanti vrijedni 350 miliona eura

Četverica naoružanih muškaraca su opljačkali dijamante dok se pošiljka prebacivala u avion kompanije Swiss na aerodromu u Briselu (AFP)

Naoružani pljačkaši ukrali su tokom spektakularne pljačke dijamante vrijedne oko 350 miliona eura iz švicarskog putničkog aviona na aerodromu u Briselu, javila je belgijska državna televizija VRT.

Četverica naoružanih muškaraca dovezla su se u ponedjeljak navečer između 19.47 i 20 sati u dva vozila u trenutku dok se iz transportnog vozila vrijedna pošiljka prebacivala u putnički avion kompanije Swiss, saopćili su belgijski zvaničnici.

“Muškarci su bili naoružani i maskirani. Nisu se čuli pucnji i niko nije povrijeđen”, rekao je glasnogovornik tužioca u Briselu, prenosi Reuters.

Pronađeno vozilo

Lopovi su se velikom brzinom odvezli poslije pljačke i jedno vozilo je policija pronašla, a mediji prenose da je vozilo zapaljeno.

Belgijski mediji prenose da su pljačkaši u roku od svega tri minuta izveli cijelu operaciju, bez ijednog ispaljenog metka i bez povrijeđenih.

Kako mediji prenose, oni su se u dva automobila probili na pistu aerodroma sve do aviona kompanije Sviss, a onda, uz prijetnju vatrenim oružjem, ukrali pošiljku s dijamantima, zlatom i nakitom kompanije Brink's Diamond & Jewelry.

Policija traga za pljačkašima.

Izvor: Agencije