Smrt osumnjičenog za ubistvo policajaca

Dorner na internetu objavio strašan manifest, u kojem je prijetio ubistvima policajaca i njihovih porodica (Reuters)

Potvrđeno je da ostaci tijela, pronađeni u izgorjeloj planinskoj kući u Californiji, pripadaju Christopheru Dorneru, osumnjičenom za ubistva policajaca, objavili su ured lokalnog šerifa i ured mrtvozornika.

Ovaj 33-godišnjak je u utorak, nakon šestodnevne potjere, bio okružen u kući nedaleko od skijališta Big Bear, dva sata vožnje istočno od Los Angelesa. Vlasti okruga San Bernandino koristile su zubarski karton kako bi potvrdile njegov identitet.

Vjeruje se da je poginuo tokom žestokog obračuna sa pripadnicima specijalne jedinice policije (SWAT), a kuća se zapalila kada je policija ubacila pirotehnički suzavac. Nije poznato da li je poginuo tokom pucnjave ili od požara.

Strašan manifest

Bivši pripadnik policije Los Angelesa (LAPD) našao se u bjekstvu prošle sedmice, nakon što je, navodno, ubio jedan par, a potom i policajce, te ranio tri osobe.

Još jedan pripadnik snaga sigurnosti je poginuo, dok je drugi ranjen tokom pucnjave kod planinske kuće.

Dorner je na internetu objavio strašan manifest, u kojem je prijetio ubistvima policajaca i njihovih porodica, te krivio LAPD da su loše postupili kada je dobio otkaz 2008. godine.

Izvor: Agencije