Izraelska vojska ubila Palestinca

Glasnogovornik Ministarstva zdravlja u Gazi je rekao da su Palestinci ranjeni dok su hvatali ptice (Getty Images)

Izraelski vojnici ubili su jednog Palestinca i ranile tri osobe u tri različita incidenta prekograničnog nasilja u petak u Pojasu Gaze, saopćio je palestinski zvaničnik, prenosi Fena.

Glasnogovornik Ministarstva zdravlja u Gazi Ashraf al-Kidra rekao je da je 22-godišnji Odeh Hamad ustrijeljen u glavu u blizini granice između Pojasa Gaze i Izraela.

Hamad je ubijen u blizini ograde kod Beyt Hanuna, na sjeveru Pojasa Gaze.

‘Vojska istražuje incident’

Al-Kidra je rekao da su tri civila su ranjena dok su hvatali ptice, kada je izraelska strana otvorila vatru u odvojenom incidentu u blizini granice.

Izraelski državni radio javio je da je izraelska vojska pucala na grupu ljudi koji su pokušavali probiti ogradu na granici te da su četiri osobe zadobile lakše povrede.

Izraelska vojska, koja je ranije upozorila da u području u Gazi, duž granične ograde, nije dozvoljen pristup, saopćila je da istražuje incident.

Izvor: Agencije

 


Povezane

Izrael je 2005. godine evakuirao stanovnike tri mala naselja koja su bila nelegalno izgrađena na Zapadnoj Obali. Međutim, neki doseljenici nikad nisu napustili to područje niti su mještane ostavili na miru. Iz sela Burka na okupiranoj Zapadnoj Obali, reporterka Al Jazeere izvještava o tome kako su Palestinci spriječeni pristupiti svojoj zemlji.

Published On 12 Dec 2013
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO