Trgovački centar evakuiran nakon pucnjave

Nakon što su trgovci pozvali policiju, pred trgovački centar odmah je stigao veliki broj policajaca (Reuters)

Čovjek naoružan pištoljem otvorio je vatru u trgovačkom centru u Paramusu u saveznoj državi New Jersey u ponedjeljak predvečer po lokalnom vremenu, netom prije zatvaranja centra, koji je odmah potom evakuiran, izvijestili su službeni izvori, te naveli kako nema ozlijeđenih i da policija traga za naoružanima.

Svjedoci navode kako su čuli više pucnjeva zaredom u nekoliko sekundi unutar trgovačkog centra Garden State Plaza, te da je napadač gađao u sigurnosne kamere, prenijeli su američki mediji.

Nakon što su trgovci pozvali policiju, pred trgovački centar odmah je stigao veliki broj policajaca.

Gradonačelnik Paramusa Richard La Barbiera potvrdio je kako nitko nije ozlijeđen.

Policija je, po dojavama iz Paramusa, blokirala trgovački centar, te čini sve kako bi situaciju držala pod kontrolom.

Policijske snage, navodno, osvajaju lokal po lokal, jer se radi o velikom trgovačkom centru na više katova.

Više pucnjeva

“Čuli smo više pucnjeva zaredom. To je vjerojatno bio čovjek s oružjem. Znam da je jedan takav u području Nordstroma. Trgovački centar je evakuiran”, rekla je Jeanne Baratta, voditeljica osoblja u okrugu Bergen, te dodala kako vjeruje da je napadač još u trgovačkom centru.

Svjedoci govore kako je muškarac odjeven u crno i sa crnom kacigom na glavi otvorio vatru, te da je, navodno, ispalio nekoliko hitaca.

Jonathan Astacio, svjedok koji je bio u trgovačkom centru, rekao je medijima da je čuo dva snažna pucnja, potom još dva i da je vidio ljude kako bježe, no potom, dodaje, nije čuo više nikakve pucnjeve.

Policija Paramusa za sada nema dodatnih informacija.

Izvor: Agencije