Njujorčani uznemireni zbog najave nevremena

U uraganu Sandy, koji je krajem oktobra prošle godine zahvatio istok Sjedinjenih Američkih Država, poginulo je 130 osoba (EPA)

Stanovnici američke metropole New York upozoreni su na nevrijeme koje bi moglo pogoditi ovaj grad, javlja agencija Anadolija.

Meteorološka služba saopćila je da bi jako nevrijeme moglo zahvatiti sjever Sjedinjenih Američkih Država, što je izazvalo uznemirenost građana s obzirom na događaje iz oktobra prošle godine, kada je uragan Sandy zahvatio ovo područje.

U uraganu Sandy, koji je krajem oktobra prošle godine zahvatio istok Sjedinjenih Američkih Država, poginulo je 130 osoba.

Meteorološki stručnjaci u Nashui, na području New Hamspshira, navode da je opasnost vjetar koji puše velikom brzinom.

Oluja bi trebala stići do New Yorka između 15 i 16 sati po lokalnom vremenu. Međunarodni meteorološki centar upozorava na to da jako nevrijeme može dovesti do poplava.

Dodatne mjere opreza

Gradonačelnik New York Andrew Cuomo kazao je da svi Njujorčani trebaju poduzeti dodatne mjere opreza i pratiti prognoze na lokalnim medijima.

Meteorološki stručnjaci u Nashui, na području New Hamspshira, navode na to da je opasnost vjetar koji puše velikom brzinom.

U uraganu Sandy, koji je krajem oktobra prošle godine zahvatio istok Sjedinjenih Američkih Država, poginulo je 130 osoba.

Procjenjuje se da je napravio štetu veću od 50 milijardi dolara.

Izvor: Agencije