Snowdenov otac doputovao u Moskvu

Lon Snowden je po dolasku u Moskvu rekao kako 'doista ništa ne zna' o planovima svojeg sina (AP)

Lon Snowden, čijeg sina Edwarda američke vlasti traže zbog špijunaže, doputovao je u Moskvu, gdje ga je u zračnoj luci Šeremetjevo dočekao ruski odvjetnik njegova sina Anatolij Kučerena.

„Ovdje sam zbog susreta s odvjetnikom Kučerenom, te kako bih saznao više o situaciji sa sinom“, rekao je Lon Snowden po dolasku u Moskvu, izražavajući nadu da će „imati priliku vidjeti sina“.

„Iako nisam siguran da ću vidjeti sina, iznimno sam zahvalan što je na sigurnom i slobodan“, dodao je Snowden.

Posebno je zahvalan predsjedniku Vladimiru Putinu što je primio njegova sina u Rusiji.

Govoreći o budućim namjerama svojeg sina, Lon Snowden je rekao kako o njima „doista ništa ne zna“.

„Nisam siguran da će se moj sin vratiti u Sjedinjene Američke Države. To je njegova odluka. Odrastao je čovjek“, napomenuo je Snowden.

Snowden traži posao

Odvjetnik Kučerena je istaknuo kako je Lon Snowden njegov gost u Rusiji, te da će „sve učiniti da se dobro osjeća“.

Ruske agencije prenose kako je Kučerena prethodno izjavio da se Edward Snowden raduje dolasku oca, te da će s njim, među ostalim, razgovarati o namjeri pronalaska posla, budući da su mu financije na izmaku.

„Edward živi od novca koji je imao prije dolaska u Rusiju, ali to je prilično skroman iznos“, potvrdio je Kučerena, te zahvalio svima koji su prikupljali novac za njegova klijenta.

Edward Snowden dobio je 1. kolovoza privremeni azil od godinu dana u Rusiji, nakon što je proveo više od mjesec dana u tranzitnoj zoni zračne luke Šeremetjevo u Moskvi, u koju je stigao 23. lipnja iz Hong Konga.

Washington je u nekoliko navrata zatražio izručenje Snowdena, optuženog za špijunažu, nakon što je otkrio podatke o američkom elektronskom nadziranju.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO