Boeing Dreamliner ponovno sletio zbog kvara

JAL je vjerni klijent Boeinga, ali je u ponedjeljak prvi put najavio narudžbu 31 zrakoplova A350 od Airbusa (AFP)

Boeing 787 Japan Airlinesa na letu za Tokio morao se vratiti u Moskvu zbog problema s nužnicima, što je još jedan kvar na elektronici u tom najnovijem zrakoplovu američkog proizvođača, objavila je u četvrtak japanska kompanija.

Boeing sa 151 putnikom i članom posade poletio je u srijedu navečer iz Moskve u Naritu, istočno od Tokija, ali se morao vratiti nakon dva sata leta i sletjeti u ruskoj prijestolnici, rekao je za AFP glasnogovornik JAL-a.

“Pojavio se problem: nužnici su postali neupotrebljivi, a pokvario se i uređaj za podgrijavanje jela”, dodao je.

Rekao je da su ti problemi najvjerojatnije povezani s elektronikom i istaknuo da to nema veze s ozbiljnim problemom akumulatora utvrđenim početkom godine.

Vjerni kupac okrenuo se Airbusu

Te su konstrukcijske slabosti u siječnju prouzročile pregrijavanje na dvama zrakoplovima 787 i bile su povod za međunarodnu zabranu letenja za 59 zrakoplova koji su tada bili u službi diljem svijeta.

JAL je vjerni klijent Boeinga, ali je u ponedjeljak prvi put najavio narudžbu 31 zrakoplova A350 od Airbusa, europskog suparnika američkog proizvođača zrakoplova.

JAL je naručio ukupno 45 Boeinga 787. Prvi primjerci su isporučeni prije gotovo dvije godine, više od tri godine kasnije nego je bilo dogovoreno.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO