Službenicima u Washingtonu besplatna hrana

Peter Tabibian, vlasnik lanca Z-Burger, rekao je da 'ljudi, ako ne idu na posao, mogu doći po hamburger' (EPA)

Jedan lokalni lanac restorana brze hrane u Washingtonu ponudio je besplatne hamburgere za sve zaposlene u federalnim institucijama koji zbog proračunske krize budu poslani na prinudni odmor.

Agencije prenose kako je Peter Tabibian, vlasnik lanca Z-Burger, čiji se restorani nalaze na četiri lokacije u prijestolnici, rekao je da “ljudi, ako ne idu na posao, mogu doći po hamburger”.

Peter Tabibian, čija je obitelj tijekom 80-ih godina emigrirala iz Irana u SAD, najavljuje kako želi pomoći zaposlenima u Vladi, koji čine veliki dio njegove klijentele.

Stotine milijuna gubitaka za grad

Procjenjuje se kako će u Washingtonu najmanje 320.000 federalnih radnika privremeno ostati bez posla, dok će grad dnevno gubiti blizu 200 milijuna dolara.

Demokrate i republikanci nisu se uspjeli dogovoriti u vezi sa izglasavanjem proračuna, čime je stupila na snagu financijska blokada Vlade.

Procjenjuje se da će na taj način izravno biti pogođeno najmanje 825.000 Vladinih službenika na federalnom nivou od ukupno dva milijuna, jer će biti upućeni na prinudne odmore.

Posljednja financijska blokada Vlade dogodila se krajem 1995. godine i trajala je tri tjedna.

Izvor: Agencije