Troje ranjenih u pucnjavi na koledžu u SAD-u

Službenici hitnih službi ukazuju pomoć jednom od ranjenih prilikom pucnjave u kampusu nedaleko od Houstona (AP)

Naoružani muškarac otvorio je u utorak vatru u jednom koledžu blizu Houstona, u američkoj saveznoj državi Texas, javljaju agencije, ističući da je povrijeđeno troje ljudi, uključujući napadača.

Incident se dogodio u biblioteci, a očevici su naveli kako su napadaču stavljene lisice na ruke, dok desetine policajaca tragaju za drugim osumnjičenim.

Studenti koji se nalaze u kampusu upozoreni su preko Facebook stranice koledža da se sakriju, dok je ostalima rečeno da ne dolaze u kampus.

Na televizijskim snimcima se vidi kako ljudi leže na podu i kako je najmanje jedna osoba unesena u kola hitne pomoći u kampusu Lone Star koledža blizu Houstona.

Za sada nije poznato više detalja o ovom incidentu, a prema riječima glasnogovornice koledža Vicky Cassidy, situacija je „prilično haotična“.

Osam pucnjeva

Cody Harris (20) je izjavio kako je bio u učionici sa još šest-sedam studenata gdje su čekali početak predavanja iz psihologije kada je čuo osam pucnjeva.

Lone Star koledž pohađa blizu 90.000 studenata u šest različitih kampusa, stoji na internetskoj prezentaciji ove obrazovne institucije.

Ovo je najnovija u nizu pucnjava u američkim školama, a prethodna se dogodila u decembru prošle godine kada je u osnovnoj školi u Connecticutu ubijeno 26 osoba, među kojima je bilo 20 djece.

Izvor: Agencije