George Bush stariji napustio bolnicu

Bush se zahvalio ljekarima i svim Amerikancima koji su mu poslali poruke sa željama za brzo ozdravljenje (Reuters)

Nekadašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država George H. Bush vratio se kući u Texas nakon što je proveo skoro dva mjeseca u hjustonskoj bolnici.

Pušten je iz bolnice u ponedjeljak, gdje je bio liječen zbog kašlja povezanog sa bronhitisom i gdje je proveo sedmicu dana na intenzivnoj njezi prošlog mjeseca, jer su ljekari imali problema sa kontrolom groznice koja se razvila tokom liječenja kašlja.

„Veoma sam zahvalan svim divnim doktorima i medicinskim sestrama u bolnici Methodist, koji su se tako dobro brinuli za mene“, kazao je nekadašnji američki lider u saopćenju.

Bush se zahvalio i svim Amerikancima koji su mu poslali poruke sa željama za brzo ozdravljenje.

Fizikalna terapija

„Vaše molitve i lijepe želje su mi pomogle više nego što znate i, dok idem kući, jedina mi je briga činjenica da vam se neću moći svima zahvaliti na pravi način.“

Njegovo stanje se popravlja od 29. decembra, kada je vraćen u regularnu bolničku sobu i bio podvrgnut fizikalnoj terapiji kako bi mu se snaga vratila.

„Gospodin Bush se oporavio do te mjere da mu kući nije potrebna specijalna njega, ali će morati nastaviti sa fizikalnim terapijama, kazala je doktorica Amy Mynderse, koja je bila zadužena za brigu o Bushu.

Četrdesetprvi predsjednik SAD-a i bivši direktor Centralne obavještajne agencije (CIA), također, boluje od Parkinsonove bolesti zbog koje se u proteklih nekoliko godina nalazi u motoriziranim invalidskim kolicima.

Izvor: Agencije