U Siriji ubijeno šestero djece i 14 odraslih

Aktivisti su naveli da su ubijeni članovi dviju porodica, među kojima su djeca i žene (Reuters)

U zračnim udarima na uporište pobunjenika u Muadamiyet al-Shamu, jugozapadno od sirijskog glavnog grada, u ponedjeljak je ubijeno 20 osoba, među njima šestero djece, saopćili su sirijski aktivisti.

Djeca su česta meta napada. Šestog janura, također u zračnim napadima, kod Homsa je ubijeno četvero djece iz jedne porodice.

Aktivisti su naveli da su ubijeni članovi dviju porodica, među kojima su djeca i žene, a svoju tvrdnju su potkrijepili videomaterijalom, prenosi Reuters.

I Sirijska opservatorija za ljudska prava je potvrdila da je u ponedjeljak izveden zračni napad u tom naselju i navela imena šestoro djece koja su poginula kada se srušila pogođena zgrada.

Ova nevladina organizacija je potvrdila agenciji AFP identitet šestero ubijene djece, koja su rodbinski povezana i dodala da bi se bilans mogao povećati jer se tijela, uglavnom žena, još nalaze pod ruševinama.

I Sirijska opservatorija za ljudska prava je potvrdila da je u ponedjeljak izveden zračni napad u tom naselju i navela imena šestoro djece koja su poginula kada se srušila pogođena zgrada.

Djeca su česta meta napada. Šestog janura, također u zračnim napadima, kod Homsa je ubijeno četvero djece iz jedne porodice.

Prema najnovijim podacima Ujedinjenih naroda (UN), od početka pobune protiv predsjednika Bashara al-Assada, od marta 2011. godine, u Siriji je ubijeno više od 60.000 ljudi.

Izvor: Agencije