SAD: Učenik priveden zbog pucnjave u školi

Napadač je priveden nakon što je otvorio vatru u školi (Al Jazeera)

Jedan učenik je ranjen u pucnjavi u srednjoj školi u Californiji u četvrtak, nakon čega je napadač, također učenik, uhapšen, saopćila je policija.

Još jedna osoba je povrijeđena, ali je odbila medicinsku pomoć, kazao je predstavnik Vatrogasne službe okruga Kern za lokalnu televizijsku stanicu KBAK-TV.

Pucnjava se dogodila oko devet sati ujutro po lokalnom vremenu u srednjoj školi Taft Union, u mjestu Taft, koje ima 10.000 stanovnika. Taft se nalazi 193 kilometra sjeverozapadno od Los Angelesa.

Učenik na koga je pucao napadač helikopterom je prevezen u bolnicu u gradu Bakersfield, rekao je Ray Pruitt, glasnogovornik šerifa okruga Kern.

Skrivali se u ormarima

Pruitt je kazao da je priveden osumnjičeni za napad, također učenik, te da je u napadu korištena puška.

Televizijska stanica KERO-TV Bakersfield javila je da je primila pozive od zabrinutih osoba koje su se u školi skrivale u ormarima u vrijeme napada.

Najnoviji oružani napad u američkoj školi dolazi nakon što je u decembru 2012. Adam Lanza ubio 26 osoba, od čega 20 djece u osnovnoj školi Sandy Hook u saveznoj državi Connecticut.

Nakon napada u Connecticutu, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama je zadužio potpredsjednika Joea Bidena da obavi razgovore sa ljudima iz svih segmenata američkog društva koji mogu pomoći u kontroli naoružanja.

Izvori: Al Jazeera i agencije