Britanska porodica ubijena na Alpama

Četvero ljudi ubijeno je u selu Chevaline u francuskim Alpama, a jedna djevojčica je u kritičnom stanju, saopćila je lokalna policija.

U automobilu marke BMW su zatečena beživotna tijela jednog muškarca na prednjem sjedištu i dvije žene pozadi, saopćila je policija.

Tijelo drugog muškarca, bicikliste, pronađeno je u blizini, zajedno sa teško ranjenom sedmogodišnjom djevojčicom.

Tri od četiri žrtve su članovi britanske porodice na odmoru, a četvrta žrtva, biciklista, lokalni je stanovnik.

Policija vjeruje da je biciklista u pitanju slučajni svjedok događaja.

Identificiran vlasnik automobila

Ubijeni vlasnik automobila identificiran je kao Saad Halili, britanski državljanin iračkog porijekla.

Švedsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da je starija ženska osoba pronađena u automobilu državljanka Švedske.

Mlađa, za koju se vjeruje da je Halilijeva supruga, kod sebe je imala irački pasoš. Ispod njenih nogu, osam sati nakon ubistva, pronađena je njena kćer.

Starija kćer je u komi. Ta sedmogodišnja djevojčica pronađena je van automobila s prostrijelnom ranom u predjelu ramena i teškim povredama glave izazvanim nasilnim udarcima. Pronašao ju je drugi biciklista, koji je potom alarmirao policiju i hitnu pomoć.

Lokalni tužilac Eric Maillaud rekao je kako se preživjela četverogodišnja djevojčica osam sati nepomično krila ispod tijela majke.

“Mala djevojčica govori engleski jezik. Čula je buku, vrisak, ali više nije mogla da kaže, ima tek četiri godine”, rekao je Maillaud.

Ispaljeni brojni meci

Maillaud kaže da je po jednoj teoriji to bio napad koji se završio krvoprolićem, ali i da “porodična drama nije isključena”.

Na mjestu incidenta pronađeno je skoro 15 ispaljenih metaka iz automatskog pištolja.

Blizu 60 policajaca je uključeno u istragu.

Ubistva su se desila u blizini jezera Annesi, popularne turističke destinacije u oblasti Haute-Savoie u istočnoj Francuskoj.

Izvori: Al Jazeera i agencije


Više iz rubrike Svijet
POPULARNO