Izjednačena utrka Obame i Romneyja

Rezultati novembarskih izbora trebali bi biti slični rezultatima posljednje ankete (Getty Images)
Rezultati novembarskih izbora trebali bi biti slični rezultatima posljednje ankete (Getty Images)

Prema anketi Associated Pressa (AP), provedenoj u saradnji s kompanijom GFK, predizborna utrka između aktuelnog predsjednika Baracka Obame i njegovog protivkandidata Mitta Romneyja za sada je izjednačena.

Ispitivanje javnog mijenja pokazalo je da 47 posto ispitanika podržava demokratu Obamu i njegovog pomoćnika Joea Bidena, dok 46 posto ispitanika podržava republikanca Romneya i njegovog pomoćnika Paula Ryana.

Rezultati novembarskih izbora trebali bi biti slični rezultatima posljednje ankete, piše u izvještaju povodom rezultata ispitivanja javnosti, prenosi agencija Anadolija.

Na pitanje “Ko će pobijediti na izborima?” 58 posto ispitanika odgovorilo je da će Obama ponovo biti izabran za predsjednika SAD-a, dok ih 32 posto smatra da sadašnji predsjednik neće pobijediti.

Izvor: Agencije


Povezane

Ako je donedavno bilo dilema kako će demokratski predsjednički kandidat Barack Obama i republikanski kandidat Mitt Romney voditi svoje kampanje, sada tih nepoznanica više nema. Više je nego jasno kakve su početne strategije izabrali Barack Obama i Mitt Romney u međusobnom političkom obračunu, a detalje donosi Al Jazeerin dopisnik iz Washingtona Ivica Puljić.

Nove ankete pokazuju da je aktuelni predsjednik Barack Obama vrlo ranjiv, te da će voditi mrtvu utrku s republikanskim kandidatom Mittom Romneyem.

18 Jan 2012
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO