Sudanski ministar među žrtvama avio-nesreće

U izvještajima se zasad ne navodi gdje su državni službenici putovali (Al Jazeera)

Trideset i dvije osobe, među kojima i ministri u sudanskoj vladi, poginule su kada se avion koji ih je prevozio na proslavu Bajrama srušio u nedjelju na jugu zemlje, javili su državni mediji.

Avion se srušio u planinama u okolini Talodija, grada na granici države Južni Kordofan, dok je prevozio delegaciju na proslavu Bajrama, javila je državna novinska agencija Suna.

Ministar za vjerska pitanja Ghazi al-Sadeq poginuo je u nesreći, skupa s Mahjoubom Abdelom Raheemom Toutouom, ministrom za omladinu i sport, i Eissom Daifallah, ministricom za turizam, starine i prirodna bogatstva, javila je novinska agencija.

Nekoliko ljudi povezanih s vojskom, državnom sigurnošću, i državnim medijima također su poginuli u nesreći, dodaje novinska agencija.

Abdel Hafiz Abdel Rahim, portparol civilne avijacije, ranije je izjavio Reutersu da je 31 osoba poginula, uključujući i posadu, ali da nema nikakvih detalja o njihovim identitetima. 

U agencijskoj vijesti se ne spominje da li je avion pripadao državnoj aviokompaniji Sudan Airways ili drugom avioprevozniku.
 

Izvor: Agencije