Parižani u strahu od serijskog ubice

Policija pokušava utvrditi jesu li žrtve povezane i radi li se, možda, o više počinitelja zločina (AFP)
Policija pokušava utvrditi jesu li žrtve povezane i radi li se, možda, o više počinitelja zločina (AFP)

Parizom se širi strah od serijskog ubice nakon što su od novembra prošle godine zabilježena četiri ubistva izvedena na isti način.

Sva su se ubistva dogodila u glavnom gradu Francuske i njegovoj okolini, a počinjena su istim oružjem – pištoljem kalibra 7,65 milimetara. Posljednje ubistvo se dogodilo u četvrtak.

Napadač je svaki put pobjegao motociklom, nalik nedavnim ubistvima u Tuluzu, no motiv posljednjih ubistava još nije utvrđen.

Istraga u toku

Posljednja žrtva je 47-godišnja žena alžirskog porijekla, ubijena u haustoru svoje zgrade u okrugu Grigny, južno od Pariza.

Tužiteljica Marie-Suzanne Le Queau kaže da su okolnosti posljednja tri ubistva naročito slična, jer su sve žrtve upucane u glavu, a ubijene su u isto vrijeme, između 16 i 18 sati.

Dodala je da policija pokušava utvrditi jesu li žrtve na bilo koji način povezane, te radi li se, možda, o više počinitelja zločina

Francuzima su još živa sjećanja na masovna ubistva u Tuluzu i okolini, koja je prošli mjesec počinio samoproglašeni pripadnik Al-Kaide Mohamed Merah.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO