U požaru u Moskvi poginuli strani radnici

Sedamnaest osoba koje su živjele u prostoriji uz skladište tržnice nisu imale pristup ulici, pa su ostale zarobljene u požaru

Sedamnaest osoba, stranih radnika, izgubilo je život u požaru koji je zahvatio skladište natkrivene tržnice na jugu Moskve, objavilo je u utorak rusko ministarstvo za vanredna stanja.

“Poginulo je 17 osoba, stranih radnika, pokušavamo utvrditi iz koje zemlje bivšeg SSSR-a dolaze”, rekao je glasnogovornik ministarstva za grad Moskvu.

 Istražitelji još nisu utvrdili uzrok požara, ali su rekli da sumnjaju na električne grijalice. 

Žrtve su živjele na mjestu nesreće i požar ih je zatekao na spavanju u noći sa ponedjeljka na utorak oko pet sati po mjesnom vremenu (3.00 sata po srednjoevropskom), prema izvoru bliskom istrazi, kako prenosi Interfaks.

Sedamnaest osoba koje su živjele u prostoriji uz skladište tržnice Kančalovski u Moskvi nisu imale pristup ulici, pa su ostale zarobljene u požaru.

“Spavali su natiskani u jednoj prostoriji, na daskama postavljenim na četiri nivoa. Nisu imali izlaza na ulicu”, rekao je glasnogovornik.

Deseci hiljada državljana bivših srednjoazijskih sovjetskih republika rade na gradilištima i tržnicama u Moskvi, gdje nerijetko žive u nehumanim uvjetima. Najviše ih je iz Tadžikistana, Uzbekistana i Kirgizije. 

Blizu 12.000 ljudi izgubilo je živote u požarima širom zemlje tokom prošle godine. 

Izvor: Agencije


Više iz rubrike Svijet
POPULARNO