Rick Santorum pobjednik u Louisiani

Prema projekcijama, Santorum ima dvostruko manje kandidata od Romneya (Reuters)

Konzervativni bivši pennsylvanijski senator Rick Santorum uvjerljivo je pobijedio na subotnjim republikanskim izborima za nominaciju za američke predsjedničke izbore u saveznoj državi Louisiani, pokazali su rezultati objavljeni u nedjelju.

Santorum je u toj južnjačkoj državi osvojio 49, a bivši guverner Massachusettsa Mitt Romney 26 posto glasova. Bivši predsjednik Predstavničkog doma Kongresa Newt Gingrich ostao je na 16 posto.

Sljedeći republikanski predizbori zakazani su za treći april u Wisconsinu, Marylandu i glavnom gradu Washingtonu. 

“Stanovnici Louisiane pokazali su da je ova utrka daleko od završene”, kazao je Santorum nakon objave rezultata, najavivši da će u njoj ostati do kraja.

Romney i dalje favorit

Sljedeći republikanski predizbori zakazani su za treći april u Wisconsinu, Marylandu i glavnom gradu Washingtonu.

Duga bitka među republikanskim kandidatima, često bez milosti, njezinu bi pobjedniku, vjerojatno Romneyju, mogla u konačnici naštetiti i smanjiti izglede da uđe u Bijelu kuću.

Mnogi očekuju da će na tim izborima Romney povratiti prednost.

Romney je dobio dodatni poticaj početkom sedmice nakon podrške bivšeg guvernera Floride Jeba Busha. Bush je pozvao republikance da se ujedine u Romeyevoj kampanji.

Duga bitka među republikanskim kandidatima, često bez milosti, njezinu bi pobjedniku, vjerojatno Romneyju, mogla u konačnici naštetiti i smanjiti izglede da uđe u Bijelu kuću, ocjenjuju agencije.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO