James Murdoch napušta News International

James Murdoch će i dalje obavljati više čelnih dužnosti u kompaniji (Reuters)

James Murdoch, sin izvršnog direktora američkog medijskog koncerna News Corporationa Ruperta Murdocha, podnio je u srijedu ostavku na dužnost predsjednika uprave News Internationala, podružnice koja okuplja britanske novine, nakon skandala zbog prisluškivanja.

News Corporation u saopćenju ističe da je “James Murdoch, zamjenik izvršnog direktora, odstupio sa dužnosti izvršnog predsjednika News Internationala” i “posvetit će se međunarodnom razvoju televizijske djelatnosti” koncerna.

Tom Mickridge, glavni direktor News Internationala, ostaje na dužnosti, a i dalje mu je nadređen Chase Carey, drugi čovjek kompanije.

“James će i dalje obavljati više čelnih dužnosti u kompaniji, s posebnim naglaskom na djelatnosti televizije koja se plaća i na međunarodnim operacijama”, dodaje se u saopćenju.

James Murdoch je u novembru 2011. godine podnio ostavku sa čela kompanija koje izdaju britanske novine, među kojima je bio i News of the World

Afera zbog prisluškivanja, koja ne prestaje tresti medijsku kompaniju, izbila je nakon otkrića da je poruke na mobitelu ubijene djevojčice Milly Dowler hakirao list News of the World, nekad najtiražniji britanski list, koji je kompanija zatvorila u julu prošle godine.

James Murdoch je u novembru 2011. godine podnio ostavku sa čela kompanija koje izdaju britanske novine, među kojima je bio i News of the World

On je tada dao ostavku u odboru News Group Newspapersa, izdavaču tabloida Sun, i u odboru Times Newspapers Limitedu, izdavaču Timesa i Sunday Timesa.

Izvor: Agencije


Povezane

James Murdoch je podnio ostavku sa čela kompanija koje izdaju britanske novine, među kojima je bio i News of the World tabloid.

Published On 23 Nov 2011
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO