Rusija pristupa Konvenciji protiv korupcije

Članice Konvencije protiv korupcije su 34 razvijene zemlje OECD-a (EPA)

Rusija je u petak pristupila OECD-ovoj Konvenciji o borbi protiv korupcije, saopćila je Organizacija za saradnju i ekonomski razvoj.

Ruska Federacija je u petak učinila odlučan napredak u pogledu međunarodnih normi u borbi protiv korupcije pristupivši Konvenciji OECD-a na svečanosti u Parizu, navedeno je u saopćenju, prenosi Fena.

“Sedamnaestog aprila 2012. godine, 60 dana od današnje ceremonije, Rusija će postati 39. zemlja potpisnica OECD-ove Konvencije o borbi protiv korupcije“, dodala je ta organizacija.

OECD navodi da će od sada Moskva biti predmet sistematskih istraživanja o primjeni zakona protiv korupcije, kao i da će prva istraživanja biti sprovedena ove godine.

Planirane evaluacije čine dio od 22 istraživanja koje će OECD sprovesti u mnogim oblastima kako bi ocijenila kapacitet jedne zemlje da odgovori na norme OECD, i postane članica Organizacije.

Članice Konvencije protiv korupcije su 34 razvijene zemlje OECD-a, kojima se priključuju Južnoafrička Republika, Argentina, Brazil i Bugarska.

Izvor: Agencije


Povezane

Ta količina svježeg novca je neophodna za spasavanje ugroženih članica ukoliko se želi zaustaviti širenje dužničke krize.

Published On 02 Feb 2012
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO