Amanda Knox prodala memoare

Knox: Uložila žalbu na presudu iz 2009. godine kojom je proglašena krivom za ubistvo Kercher (Reuters)

Amerikanka Amanda Knox, koja je u oktobru prošle godine oslobođena za ubistvo pred sudom u Italiji, prodala je svoje memoare izdavačkoj kući “Harper Collins.”

Izdavačka kuća nije željela da komentira finansijske uslove dogovora ili da objavi druge detalje planirane knjige, ali je navedeno da će ostali detalji biti objavljeni u petak.

Vruća tema

Analitičari smatraju da je knjiga Amande Knox “vruća tema”, jer se očekuju njeni detalji o boravku u zatvoru i sudskom procesu.

Sudska odluka donesena je nakon što su nezavisni forenzički stručnjaci kritizirali policijske naučne dokaze u prvobitnoj istrazi, ističući da su nepouzdani.

Amerikanka Amanda Knox i njen bivši dečko Italijan Raffaele Sollecito izašli su u oktobru iz zatvora četiri godine nakon što ih je italijanski Apelacioni sud oslobodio optužbi za ubistvo Britanke Meredith Kercher (21).

Knox i Sollecito uložili su žalbe na presudu iz 2009. godine kojom su proglašeni krivima za ubistvo Kercher.

Sudska odluka donesena je nakon što su nezavisni forenzički stručnjaci kritizirali policijske naučne dokaze u prvobitnoj istrazi, ističući da su nepouzdani.

Negirali krivicu

Polugolo tijelo Kercherove na kojem je bilo više od 40 rana i duboka posjekotina grla pronađeno je 2007. godine u stanu koji je dijelila sa Knox u gradu Peruđi, gdje su obje studirale.

Knox i Sollecito neprestano su negirali krivicu.

Treći optuženi, narkodiler iz Obale Slonovače Rudy Guede, osuđen je na 16 godina zatvora zbog njegove uloge u ubistvu.

Izvor: Agencije


Povezane

Odbačena presuda kojom su Amerikanka i njen bivši momak Sollecito proglašeni krivima za ubistvo 21-godišnje Britanke.

Published On 04 Oct 2011
Više iz rubrike Svijet
POPULARNO