Poginula četiri člana posade aviona u Rusiji

U izvještaju Interfaksa se navodi da je avion snažno udario o put (OrlovOfficial)

Četiri člana posade aviona su poginula, a četiri su povrijeđena pošto je avion “tupoljev 204” sletio sa piste prilikom slijetanja na moskovski aerodrom Vnukovo i zapalio se, saopćilo je ministarstvo za vanredne situacije.

Na video konferenciji kojom je predsjedavao ministar za vanredne situacije Vladimir Puhkov je saopćeno da je spasilačka operacija završena i da su spasioci imali dovoljno ljudi i sredstava, prenio je Itar-Tas s.

Prema najnovijim podacima četiri člana posade su poginula, a četiri pilota povrijeđena.

Iako je prvobitno saopćeno da su se u avionu nalazila četiri člana posade i osam putnika, prema novim informacijama u avionu je bilo samo osam članova posade.

Izletjevši sa piste, avion koji se vraćao iz Češke, probio je zaštitnu ogradu, zaustavio se na autoputu u blizini aerodroma i zapalio se.

Vatrogascima je trebalo 30 minuta da ugase plamen.

Vremenski uvjeti

Na snimcima koje je prikazala ruska televizija vidi se olupina aviona sa odvojenim kokpitom i repom, dok je trup letjelice uglavnom netaknut.

Vremenski uvjeti u trenutku nesreće bile su slabe snježne padavine, a drugi detalji za sada nisu poznadi.

Avion “tupoljev 204” koji može da primi 210 putnika pripada ruskoj kompaniji “Crvena krila”.

Zbog udesa aviona aerodrom Vnukovo, jedan od tri međunarodna aerodroma u Moskvi, bio je privremeno zatvoren, a sedam letova je preusmjereno na Domodedovo.

Vnukovo je jedan od tri međunarodna aerodroma u Moskvi.

Izvor: Agencije