Sedmica mladih na godišnjicu smrti Arafata

Manifestacija počinje odavanjem jednominutne počasti palim borcima Palestine i Yasseru Arafatu (Anadolija)

Manifestacija Sedmica mladih u Palestini počinje u nedjelju, na 8. godišnjicu smrti palestinskog predsjednika Yassera Arafata, 11. novembra.

Mladi iz arapskog i islamskog svijeta pristižu na Zapadnu Obalu preko Jordana, kako bi učestvovali u događajima tokom Sedmice mladih Palestine.

Zvaničnik Visokog vijeća Sedmice mladih Palestine Ibrahim Mulhim rekao je da će ovaj događaj početi u nedjelju ujutro odavanjem jednominutne počasti palim borcima Palestine i Yasseru Arafatu.

Mulhim je dodao da će u okviru Sedmice mladih predsjednik Palestine Mahmoud Abbas, generalni sekretar Arapske lige Nebil Al-Arabi i zvaničnici zadužbine Yasser Arafat održati govore na televiziji.

U razgovoru sa novinarom agencije Anadolija, Mulhim je rekao da će kulturne, sportske i političke aktivnosti Sedmice mladih započeti u svim gradovima Palestine istovremeno.

Mulhim je kazao da će događajima, koje su organizovali Visoko vijeće Sedmice mladih Palestine u saradnji sa palestinskom Vladom, prisustvovati i ličnosti iz različitih arapskih i drugih zemalja.

Događajima u okviru Sedmice mladih Palestine prisustvuje oko 3.000 gostiju.

Izvor: Agencije