Egipat: Poginuo najmanje 21 policajac

Najmanje 21 egipatski policajac poginuo je u nesreći nakon što je vozač izgubio kontrolu nad kamionom u kojem su se vozili na Sinaju, gdje snage sigurnosti vode borbe protiv islamističkih boraca, objavili su državni mediji.

Još 48 policajaca je povrijeđeno u ovoj nesreći nedaleko od granice sa Izraelom, javlja zvanična novinska agencija MENA.

Poginuli i povrijeđeni policajci pripadali su Centralnim snagama sigurnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Egipta koje se, zajedno sa vojskom, bore protiv boraca koji stoje iza serije smrtonosnih napada na poluotoku gdje vlada bezakonje.

Novinarka Al Jazeere Sherine Tadros, koja se javila iz Kaira, kazala je kako nema pokazatelja da je incident namjerno izazvan.

„Oni ga nazivaju incidentom. Nema nagovještaja da je riječ o bilo čemu drugome. Desio se nedaleko od egipatske granice sa Izraelom. Vozilo koje je prevozilo policajce se vjerovatno prevrnulo“, kazala je Tadros.

„Ne znamo mnogo detalja, osim da se ovo desilo nakon mjesec dana duge operacije egipatskih snaga sigurnosti koje se pokušavaju izboriti sa bezakonjem u ovom području.“

Cestovne nesreće su uobičajene u Egiptu zbog loših cesta i manjka saobraćajnih regulacija.

Izvor: Al Jazeera i agencije