U požaru na vjenčanju 25 mrtvih

Svadbeni šator podignut je bez dopuštenja, tvrde zvaničnici (http://www.alyaum.com)

Najmanje 25 osoba poginulo je u požaru koji je izazvao kratki spoj u jednom šatoru gdje se održavalo vjenčanje na istoku Saudijske Arabije, izvijestili su u srijedu lokalni mediji.

Prema pisanju dnevnika Al-Yaum, drama do koje je došlo u utorak navečer u šatoru rezerviranom za žene prouzrokovala je smrt 28 osoba, dok ostale novine pišu o 25 poginulih.

“Kratki spoj izazvao je požar u šatoru gdje je bilo okupljeno više od 200 žena”, piše Al-Yaum. U požaru je ozlijeđeno 37 osoba.

Dnevnik citira direktora civilne zaštite Istočne pokrajine, generala Abdullaha Khashmana, prema čijim riječima je u gunguli “pao kabal i električni ukrasi, izazvavši strujni udar među osobama u šatoru”.

Dodao je da je šator podignut bez dopuštenja i da je pokrenuta istraga.

Dnevnik Al-Yaum navodi da su tijela sedam žena i jednog djeteta prebačena u opću bolnicu Abqaiq, dok su tijela šestorice muškaraca, devet žena i petero djece prebačena u bolnicu Aramco.

U prethodnoj drami u istoj pokrajini 76 osoba je poginulo u julu 1999. godine, među ženama koje su, također, slavile vjenčanje u šatoru.

Izvor: Agencije