Napadač iz Milwaukeeja pronađen mrtav

Vlasti su saopćile kako se vjeruje da je pucnjava povezana s porodičnom svađom (AP)

Naoružani napadač koji je ubio tri i ranio četiri osobe u kozmetičkom salonu u predgrađu Milwaukeeja, u američkoj saveznoj državi Wisconsin, pronađen je mrtav, objavila je lokalna policija.

Osumnjičeni za napad, identificiran kao 45-godišnji Radcliffe Franklin Haughton, pronađen je mrtav u salonu u nedjelju poslijepodne, nakon šest sati policijske potrage za njim, u sklopu koje su blokirani obližnji objekti, uključujući trgovački centar i bolnicu u predgrađu Milwaukeeja.

Vlasti su saopćile kako se vjeruje da je pucnjava povezana s porodičnom svađom. Napadač Haughton imao je sudsku zabranu približavanja supruzi Zini Haughton, koja je radila u kozmetičkom salonu, izvijestili su američki mediji.

Načelnik policije u četvrti Brookfield, Dan Tushaus, rekao je da je Haughton umro od prostrijelne rane koju je sam sebi nanio i da je njegovo tijelo pronađeno u salonu.

Identitet žrtava napada nije objavljen.

Obamina izjava

Policija je saopćila da je nakon pucnjave na mjestu zločina pronađena improvizirana eksplozivna naprava, zbog čega su intervenirali policijski pirotehničari.

Glasnogovornica bolnice Froedtert Memorial, kazala je da su primljene četiri osobe ranjene u pucnjavi, od kojih ni jedna nije u kritičnom stanju.

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney rekao je da su predsjednika Baracka Obamu njegovi savjetnici obavijestili o incidentu, te kako oni ne vjeruju da se radilo o terorističkoj prijetnji.

“Predsjednik i prva dama u mislima su i molitvama sa žrtvama te strašne pucnjave i s njihovim porodicama”, rekao je Carney u saopćenju.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Svijet
POPULARNO