Kćerku držao zatočenu devet godina u kupatilu

Djevojka je izjavila da je otac fizički zlostavljao dok je držao zatočenu u porodičnoj kući u gradu kalkilja (EPA)

Palestinska policija saopćila je da je oslobodila djevojku koju je otac devet godina držao zaključanu u kupatilu u porodičnoj kući u gradu Kalkilja na Zapadnoj obali, prenijela je agencija AP.

Glasnogovornik policije Adnan Damiri rekao je da je djevojka Baraa Melhem u ranim dvadesetima pronađena u lošem stanju u subotu, te da je otac zatočio kada je imala između 10 i 12 godina.

U izjavi koju je djevojka dala socijalnim radnicima, navela je da je otac zaključao kada je imalo oko 10 godina nakon što je pobjegla iz škole, jer je, kako je rekao, htio zaštiti od vanjskog svijeta, opisujući druge ljude kao „životinje“.

Također je izjavila da je otac tukao električnim kablovima kada je bio ljut, te da je jedino puštao noću iz kupatila kako bi očistila kuću i pojela ostatke hrane.

Otac u pritvoru

Socijalna radnica Hala Shreim navela je da je otac djevojci „dao jedino deku, radio i žilet, kako bi je ohrabrio da se ubije“.

“Rekla je da je radio bio njen jedini prijatelj u tami“, istakla je Shreim.

Otac djevojke, Hassan Melhem (49), koji je državljanin Izraela, pritvoren je i predan izraelskoj policiji.

Glasnogovornik izraelske policije Micky Rosenfeld rekao je da se sumnja da je otac fizički zlostavljao mladu ženu. On se trenutno nalazi u zatvoru gdje čeka saslušanje koje će se održati u srijedu.

Rosenfeld je naveo da je majka djevojke, koja je razvedena i ne živi sa svojom porodicom, također u pritvoru, gdje će biti ispitana.

Izvor: Agencije