Lančani sudar od milion dolara

Čak i polovni automobili sportsko-luksuznog tipa su skupi u ovom dijelu Azije (EPA)

Druženje zaljubljenika u sportske luksuzne automobile u Japanu završilo se lančanim sudarom na autoputu, a ovom prilikom oštećeno je osam Ferrarija, dva Mercedesa i jedan Lamborghini koji zajedno vrijede više od milion dolara, prenosi AP.

Policijski zvaničnici su objavili kako vjeruju da se nesreća u nedjelju desila nakon što je jedan vozač Ferrarija pokušao promijeniti traku i udario o bankinu. On se okretao na autoputu, dok su se druga vozila sudarila jer su ga pokušavala izbjeći.

Na snimcima koje je objavila velika državna televizijska mreža NTV može se vidjeti nekoliko oštećenih, žarkocrvenih Ferrarija koji su zakrčili put.

Čak i polovan Ferarri u Japanu može dostići cijenu od 100.000 dolara i više, što znači da ukupna šteta može iznositi milion dolara, pa i više.

Iz policije nisu željeli komentirati ukupan ishod sudara, no prenosi se kako se neki od automobila ne mogu popraviti u vozno stanje, javlja AP.

Jedan od vozača iz šlep-službe koji su se pojavili na mjestu nesreće, kako bi se automobili uklonili, kazao je kako je ovo najskuplji sudar koji je ikada vidio.

Niko nije teže povrijeđen, ali policija iz prefekture Yamaguchi objavila je kako je 10 osoba zadobilo posjekotine i modrice. Dodaje se kako je ukupno 14 vozila učestvovalo u sudaru.

Izvor: Agencije


Više iz rubrike Svijet
POPULARNO