Vučinić najbolji fudbaler Crne Gore

Vučinić je bio jedan od najzaslužnijih za uspjehe reprezentacije Crne Gore (EPA)

Kapiten reprezentacije Crne Gore i napadač torinskog Juventusa Mirko Vučinić proglašen je za najboljeg crnogorskog fudbalera u 2011. godini.

Vučinić je peti put u posljednjih šest godina zaradio laskavo priznanje u tradicionalnoj anketi nacionalnog saveza, u kojoj učestvuju treneri i kapiteni domaćih prvoligaških klubova.

Vrsni strijelac bio je jedan od najzaslužnijih za uspjehe reprezentacije Crne Gore, koja je izborila baraž za učešće na Prvenstvu Evrope, gdje je kasnije eliminirana od selekcije Češke, prenosi Tanjug.

Vučinić je pobijedio u izboru sa 86 bodova, ispred Stevana Jovetića (Fiorentina) sa 55 i Stefana Savića (Manchester City) sa 33 boda.

U konkurenciji su još bili Marko Baša (18 bodova), Igor Burzanović i Andrija Delibašić (6), Mladen Božović (4), Vladan Savić (3), Miodrag Džudović i Vladimir Boljević (2) i Dženan Radončić (1).

Vučinić je pobijedio sa 86 bodova, ispred Stevana Jovetića (Fiorentina) sa 55 i Stefana Savića (Manchester City) sa 33 boda.

Nagrada za najboljeg igrača iz domaćeg prvenstva pripala je prvotimcu podgoričke Budućnosti Draganu Boškoviću sa 69 bodova, dok je za najboljeg trenera proglašen šef stručnog štaba Rudara iz Pljevalja Dragan Radojičić (28 bodova).

Izvor: Agencije