Spisateljica odustala od tužbe Strauss-Kahna

Tristane Banon: Neće pokretati građansku parnicu protiv bivšeg šefa MMF-a (EPA)
Tristane Banon: Neće pokretati građansku parnicu protiv bivšeg šefa MMF-a (EPA)

Francuska spisateljica Tristane Banon, koja je optužila bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiquea Strauss-Kahna za pokušaj silovanja, neće pokretati građansku parnicu protiv njega nakon što je francusko tužilaštvo prošle sedmice odbacilo krivičnu istragu o njenim optužbama.

Banon, koja je optužila Strauss-Kahna da ju je pokušao silovati u stanu u Parizu, gdje ga je došla intervjuirati prije osam godina, prvobitno je sugerirala da će pokrenuti građansku parnicu protiv bivšeg šefa MMF-a nakon što je tužilaštvo navelo da nema dovoljno dokaza za pokretanje procesa, prenosi AFP.

Ured državnog tužioca iz Pariza saopćio je da postoje dokazi kojim se sugerira seksualni napad, ali da je već istekao rok za zastaru slučaja po manjim optužbama.

Strauss-Kahnovi advokati odbacili su optužbe i pokrenuli kontratužbu protiv Banon za klevetu.

Strauss-Kahn je u maju podnio ostavku na funkciju šefa MMF,-a nakon što ga je policija u New Yorku uhapsila prema optužbama za pokušaj silovanja, koje je iznijela radnica hotela Nafissatou Diallo u kojem je odsjeo.

Također je negirao krivicu.

Američki tužioci su u augustu odbacili optužbe protiv Strauss-Kahna, nakon što se pojavila sumnja u kredibilitet radnice hotela.

Izvor: Agencije


Više iz rubrike Svijet
POPULARNO