Starliner vratio Boeing ‘u igru’, no još ima mnogo problema

Tokom Starlinerovog leta do Međunarodne svemirske stanice, na letjelici je četiri puta isticao helij i otkazalo je pet potisnika zbog čega je pristajanje kasnilo.

Posada, koju čine astronauti Butch Wilmore i Suni Williams, mogla bi se vratiti na Zemlju već 14. juna ili ostati u svemiru 45 dana (Paul Hennessy / Anadolu via Getty Images)

Boeingova svemirska letjelica Starliner postigla je veliki uspjeh prenijevši dvoje astronauta do Međunarodne svemirske stanice (ISS), no zbog problema s kojima se susrela na putu i prepreka koje još predstoje glavni Boeingov cilj rutinskih misija još je jako neizvjestan.

Kapsula CST-100 pristala je na ISS prvi put s ljudskom posadom demonstrirajući sigurnost leta za dvije publike: agenciju NASA, koja želi drugu američku svemirsku letjelicu za letove u orbitu, i novo tržište za privatne misije s astronautima kojim trenutno dominira SpaceX Elona Muska i njegova kapsula Crew Dragon.

No, prije nego Boeing „ugrozi“ SpaceX-ovu dominaciju u sektoru vladinih i privatnih letova s ljudskom posadom, njegov Starliner mora ostvariti još nekoliko testnih ciljeva, konstatira Reuters.

„To je kritični korak jer ako ne mogu uspješno prevoziti ljude u svemir i sigurno ih vratiti, tada nisu dokazali ono što moraju za izvođenje bilo koje misije“, rekla je Patricia Sanders, koja je do februara bila predsjednica Savjetodavnog panela za aeronautičku sigurnost u agenciji NASA.

Posada, koju čine astronaut veteran i testni pilot Butch Wilmore i Suni Williams, mogla bi se vratiti na Zemlju već 14. juna ili ostati u svemiru 45 dana, potvrdila je NASA.

Tokom 24-satnog Starlinerovog leta do svemirske stanice koja kruži oko Zemlje na visini od 386 kilometara, na letjelici je četiri puta isticao helij i otkazalo je pet potisnika zbog čega je pristajanje kasnilo.

Nije sigurno hoće li redizajn biti potreban

„Starliner nas je prisilio da malo teže radimo kako bismo pristali“, rekao je novinarima Steve Stich iz NASA-e zadužen za komercijalne posade.

U dostignuća misije upisati se može to što je Wilmore preuzeo ručne kontrole i testirao upravljanje letjelicom. U danima koji dolaze letjelica treba pokazati da se može odvojiti od ISS-a, više manevrirati i vratiti se sigurno na Zemlju. No istjecanje helija i kvarovi na potisnicima, premda nisu opasni za astronaute, ipak zadaju glavobolje, rekli su dužnosnici NASA-e.

Boeing je prvi put otkrio istjecanje helija, koji se koristi za povećanje pritiska goriva u potisniku, kada je Starliner bio na tlu prošli mjesec i dužnosnici su to ocijenili slabo rizičnim za let. Rekli su da je kvar na potisnicima sličan onima koji su se dogodili na testnom letu bez posade 2022.

Boeing je objavio da planira redizajnirati ventile na propulzivnom sistemu letjelice nakon što je mana otkrivena 2022. i dobit će 5,5 miliona američkih dolara od NASA-e da prouči potencijalni redizajn baterija na letjelici, po službenim dokumentima. Izazovi u razvoju letjelice već su koštali Boeing gotovo 1,5 milijardi dolara.

Još nije sigurno hoće li redizajn biti potreban. NASA i Boeing mjesecima će proučavati podatke iz misije i probleme koji su se pojavili kako bi utvrdili može li letjelica biti certificirana za rutinske letove, prenosi Hina.

Izvor: Agencije