Instagram proširuje ograničenja da zaštiti tinejdžere

Kada uključe funkciju ‘Limits’, korisnici će moći vidjeti samo komentare, poruke, odgovore na ‘Stories’, oznake i spominjanja iz grupe ‘Close Friends’. Interakcije s drugih naloga će biti isključene.

Tinejdžeri mogu i ograničiti interakciju s osobama koje su ih nedavno počele pratiti na Instagramu (EPA)

Platforma Instagram proširuje funkciju „Ograničenja“ (Limits) za korisnike, a posebno za tinejdžere koji žele da smanje neželjene interakcije s drugim ljudima.

Kada uključe ovu funkciju, korisnici će moći vidjeti samo komentare, poruke, odgovore na „Stories“, oznake i spominjanja iz grupe „Bliski prijatelji“ (Close Friends). Interakcije s drugih naloga će biti isključene, prenosi TechCrunch.

Ograničenja interakcija bez blokiranja

Neke osobe i dalje mogu komunicirati s nalozima koji nisu dio grupe „Bliski prijatelji“, ali se njihova aktivnost neće pojaviti u „Feedu“.

Tinejdžeri istovremeno mogu ograničiti interakciju s osobama koje su ih nedavno počele pratiti na Instagramu.

Osim toga, platforma dodaje novu mogućnost svojoj funkciji „Ograničenja“, koja omogućava korisnicima da ograniče interakcije s određenih naloga bez blokiranja. Instagram će sakriti sve komentare s spomenutih naloga i oni neće moći označiti ili spominjati korisnika, prenosi Tanjug.

Izvor: Agencije