Digitalna Marilyn bit će predstavljena u Austinu

Digitalna verzija čuvene preminule glumice, napravljena uz pomoć vještačke inteligencije, moći će razgovarati sa posjetiteljima

Slika Marilyn Monroe napravljena uz pomoć vještačke inteligencije (Soul Machines / Reuters)

Više od 60 godina nakon smrti glumice Marilyn Monroe njezina digitalna verzija, stvorena uz pomoć vještačke inteligencije, bit će predstavljena na tehnološkoj konferenciji festivala South by Southwest u Austinu.

Prikazana putem računarskog ekrana u crnoj dolceviti i sa pixie frizurom, digitalna verzija slavne glumice izražavat će emocije i razgovarati sa zainteresiranim, prenijela je Hina, pozivajući se na Reuters.

Na nedavnom testiranju digitalna Marilyn razgovarala je o svojoj najdražoj ulozi Sugar u komediji Neki to vole vruće iz 1959, zastajući i razmišljajući prije davanja odgovora.

Rekla je kako smatra da je taj seksepilan, ali ranjiv lik „izazovna uloga, ali i zahvalna”.

Preporučila je i svoje druge komedije poput Muškarci više vole plavuše.

‘Kao dobar odnos s ikonom’

Digitalnu Marilyn stvorila je kompanija Soul Machine, specijalizirana je za kreaciju realističnih digitalnih ličnosti, u saradnji sa Authentic Brands Groupom, marketinškom kompanijom koja posjeduje prava na reprodukcije slike Monroe, kao i drugih preminulih zvijezdi.

„Svaki razgovor sa Marilyn je poseban osjećaj”, rekao je Greg Cross, suosnivač i direktor Soul Machinesa. „Čini vam se da imate dobar odnos s ikonom”.

Kompanija će digitalnu verziju glumice na festivalu SX/SW predstaviti na događaju na kojem će posjetitelji moći razgovarati s njom.

Izvor: Agencije