PayPal ukida još 2.500 radnih mjesta zbog rastuće konkurencije

Najnovija smanjenja radnih mjesta uslijedila su nakon velikog broja otkaza kod drugih tehnoloških divova posljednjih mjeseci.

PayPal se suočava s rastućom konkurencijom rivala kao što su: Apple, Zelle i Block (EPA)

Kompanija za digitalno plaćanje PayPal ukida još 2.500 radnih mjesta ili devet posto radne snage, godinu dana nakon sličnog poteza.

Glavni izvršni direktor Alex Chriss rekao je osoblju da je donesena odluka o smanjenju broja zaposlenih u kompaniji, javlja BBC.

Osoblje na koje se ova odluka odnosi bit će obaviješteno do kraja sedmice, saopćila je jedna od najvećih kompanija za digitalna plaćanja.

PayPal se suočava s rastućom konkurencijom rivala kao što su: Apple, Zelle i Block.

Glavni izvršni direktor je prošle godine doveden iz softverske kompanije Intuit kako bi pomogao u preokretu PayPala.

Značajan pad cijena dionica

Ulagači su se nadali da će uspjeti oživjeti cijenu dionica kompanije koja je pala više od 20 posto u posljednjih 12 mjeseci.

U novembru prošle godine PayPal je izvijestio o svojoj prvoj zaradi pod vodstvom novog šefa, što je nadmašilo očekivanja analitičara, dajući ulagačima nadu da je preokret u toku.

Prošle sedmice kompanija je lansirala nove proizvode koji se pokreću umjetnom inteligencijom kao i opciju plaćanja jednim klikom.

Najnovija smanjenja radnih mjesta uslijedila su nakon velikog broja otkaza kod drugih tehnoloških divova posljednjih mjeseci, prenosi Fena.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada