Waymo širi usluge vožnje bez vozača na Los Angeles

Kompanija je na platformi X objavila da će sarađivati ​​s kreatorima politike Los Angelesa, hitnim službama i društvenim organizacijama na pokretanju svoje usluge prijevoza.

Waymo je ovaj mjesec rekao da će početi testiranje svojih potpuno autonomnih privatnih automobila bez vozača na autocestama u Phoenixu u Arizoni (EPA)

Waymo, podružnica kompanije Alphabet za razvoj autonomnih sistema vožnje, podnijela je zahtjev Kalifornijskoj komisiji za javne komunalne usluge za proširenje svoje usluge vožnje bez vozača u Los Angelesu.

Licenca bi omogućila Waymu, koji intenzivno posluje u San Franciscu, da u potpunosti upravlja svojim voznim parkom u Los Angelesu, najvećem kalifornijskom gradu, gdje sada testira vožnje, dopuštajući nove vožnje samo na poziv.

Komisija za komunalne usluge nije odmah odgovorila na zahtjev Reutersa za komentar, prenosi Hina.

Kompanija je na platformi X objavila da će sarađivati ​​s kreatorima politike Los Angelesa, hitnim službama i društvenim organizacijama na pokretanju svoje usluge prijevoza. Nisu objavili detalje o tome kada će njihova usluga početi raditi.

Snažne regulative

Waymo je ovaj mjesec rekao da će početi testiranje svojih potpuno autonomnih privatnih automobila bez vozača na autocestama u Phoenixu u Arizoni, gdje sada nudi vožnje u gradskom području. Kompanija također namjerava djelovati u Austinu.

Kompanija je prošle godine odustala od svojih napora da razvije komercijalnu tehnologiju autonomnog prijevoza kamionima ubrzo nakon što je softver za autonomnu vožnju potpao pod snažnu regulativu.

General Motorsova jedinica Cruise automobila za autonomnu vožnju prošle godine je zbog nesreće obustavila vožnje bez vozača u SAD-u.

Izvor: Agencije