Sa Galaxy S24 serijom Samsung otvorio novu eru AI mobilnih telefona

Iz Samsunga navode da AI pojačava gotovo svako iskustvo uz seriju Galaxy S24, kao što je, između ostalog, komunikacija bez prepreka s inteligentnim prijevodima teksta i poziva.

Galaxy S serija vodi u novu eru koja će zauvijek promijeniti način na koji mobilni uređaji osnažuju korisnike, rečeno je na predstavljanju (Reuters)

Kompanija Samsung Electronics predstavila je Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ i Galaxy S24, oslobađajući nova mobilna iskustva s Galaxy AI.

Istaknuto je da Galaxy S serija vodi u novu eru koja će zauvijek promijeniti način na koji mobilni uređaji osnažuju korisnike, prenosi Fena.

Iz Samsunga navode da AI pojačava gotovo svako iskustvo uz seriju Galaxy S24, od omogućavanja komunikacije bez prepreka s inteligentnim prijevodima teksta i poziva do maksimalnog uzdizanja kreativne slobode s Galaxy ProVisual Engine, te postavljanja novog standarda za pretraživanje koji će promijeniti način na koji Galaxy korisnici otkrivaju svijet oko sebe.

Roh Tae-moon, poznatiji kao TM Roh, predsjednik i šef odjela Mobile eXperience Business u kompaniji Samsung Electronics, izjavio je da „serija Galaxy S24 transformira našu vezu sa svijetom i pokreće sljedeću deceniju mobilnih inovacija“.

„Galaxy AI1 je izgrađen po našem inovacijskom nasljedstvu i dubokom razumijevanju načina na koji ljudi koriste svoje telefone. S uzbuđenjem čekamo da vidimo kako naši korisnici širom svijeta jačaju svoje svakodnevne živote pomoću Galaxy AI da bi otvorili nove mogućnosti“, rekao je Roh.

Poboljšanje osnovne uloge telefona – komunikacije

Naglašeno je da Galaxy AI1 predstavlja smislenu inteligenciju usmjerenu na poboljšanje svakog dijela života, a posebno najosnovnije uloge telefona: komunikacije.

Tako je uz pomoć Live Translate, dvosmjernih glasovnih i tekstualnih prijevoda telefonskih poziva u stvarnom vremenu u okviru matične aplikacije, moguće komunicirati prkoseći jezičkim barijerama, za šta nisu potrebne aplikacije trećih strana, a AI na uređaju osigurava potpunu privatnost razgovora.

Uz Interpreter, razgovori uživo se mogu trenutno prevesti na podijeljenom ekranu tako da osobe koje stoje jedna naspram druge mogu pročitati tekstualnu transkripciju onoga što je druga osoba rekla. On funkcionira čak i bez mobilnih podataka ili Wi-Fi veze.

Za poruke i druge aplikacije, Chat Assist može pomoći da se usavrše tonovi razgovora kako bi se osiguralo da komunikacija zvuči onako kako je zamišljeno: kao ljubazna poruka kolegi ili kratka i privlačna fraza za natpis na društvenim mrežama.

Poboljšano prevođenje

AI ugrađen u Samsung tastaturu također može da prevodi poruke, emailove i još mnogo toga u realnom vremenu na 13 jezika. U automobilu, Android Auto će automatski sumirati dolazne poruke i predložiti relevantne odgovore i radnje, poput slanja vašeg predviđenog vremena dolaska (ETA), tako da korisnici mogu ostati povezani dok su istovremeno fokusirani na cestu.

Organizacija također dobija veliki poticaj uz Note Assist u aplikaciji Samsung Notes, koji sadrži rezime generirane vještačkom inteligencijom, kreirane šablone koji pojednostavljuju bilješke sa unaprijed napravljenim formatima i kreiranje omota da bi se bilješke lako uočile uz kratki pregled.

Za glasovne snimke, čak i kada postoji više zvučnika, Transcript Assist koristi AI Speech-to-Text tehnologiju da bi transkribovao, sumirao, pa čak i preveo snimke.

Izvor: Agencije