Trump se vratio na platformu X (Twitter)

Trump je na platformi X (Twitter) postavio svoju fotografiju uz poruku: ‘Miješanje u izbore. Nikad se ne predaj’, zajedno sa linkom koji vodi do stranice za prikupljanje sredstava za izbornu kampanju.

Trump se oglasio na omiljenoj društvenoj mreži prvi put od 8. januara 2021. godine kada je Twitter suspendirao njegov nalog na neodređeno vrijeme (Screenshot)

Bivši američki predsjednik Donald Trump vratio se na platformu X (Twitter), objavljujući svoju prvu poruku na toj društvenoj mreži poslije više od 2,5 godine pauze. Uradio je to ubrzo nakon što se predao u zatvoru u Atlanti pod optužbom za zavjeru u pokušaju poništavanja svog izbornog poraza na predsjedničkim izborima 2020. godine.

Trump je postavio svoju fotografiju uz poruku: „Miješanje u izbore. Nikad se ne predaj!“, zajedno sa linkom koji vodi do njegove stranice za prikupljanje sredstava za izbornu kampanju, prenio je AP.

To je bila prva Trumpova objava na toj društvenoj mreži od 8. januara 2021. godine kada je Twitter suspendirao njegov nalog na neodređeno vrijeme, navodeći zabrinutost da bi mogao da podstakne dodatno nasilje nakon napada njegovih pristalica na zgradu Capitola dva dana ranije.

Pokrenuo svoju društvenu mrežu

Trumpov nalog je vraćen prošlog novembra ubrzo nakon što je američki milijarder Elon Musk preuzeo kompaniju. Međutim, Trump nije pisao poruke na Twitteru do sada, insistirajući da je sretniji na svojoj društvenoj mreži Truth Social koju je pokrenuo tokom zabrane.

Aktuelni kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju, mjesecima je govorio da se planira vratiti na platformu u, kako je navodio, „pravo vrijeme“, prenosi Tanjug.

Trump je objavio poruku na platformi X dok je bio u svom privatnom avionu, leteći nazad iz Atlante u svoju ljetnu rezidenciju u američkoj državi New Jersey. Prethodno je pušten uz kauciju od 200.000 dolara, nakon što je proveo 20 minuta u zatvoru.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada