Twitter lansirao novi logo

Web stranica društvene mreže Twitter prikazuje novi logotip kompanije, ali se njegov URL još uvijek prikazivao kao twitter.com i bio je vidljiv plavi znak ‘tweet’.

Osnovan 2006. godine, Twitter je dobio ime po zvuku cvrkutanja ptica, a koristio je brendiranje ptica od svojih ranih dana (Reuters)

Twitter je u ponedjeljak lansirao svoj novi logo, zamjenjujući plavu pticu bijelim X na crnoj pozadini dok kompanija ide prema rebrandingu.

Web stranica ove društvene mreže prikazuje novi logotip kompanije, ali se njegov URL još uvijek prikazivao kao twitter.com i bio je vidljiv plavi znak „tweet“. Neki su korisnici vidjeli plavu verziju X logotipa, što sugeriše da uvođenje još nije dovršeno, navodi France 24.

Vlasnik Elon Musk, zajedno sa vodstvom kompanije, predstavio je novi logo u nedjelju, rekavši da će kompanija biti preimenovana u X i da će se kasnije prebaciti na plaćanja, bankarstvo i trgovinu.

Ptičica od početka

Osnovan 2006. godine, Twitter je dobio ime po zvuku cvrkutanja ptica, a koristio je brendiranje ptica od svojih ranih dana, kada je kompanija kupila dionički simbol svijetloplave ptice za 15 dolara, prema pisanju dizajnerske web stranice Creative Bloq.

Postavljajući sliku novog logotipa kompanije na svom profilu, izvršna direktorica Twittera Linda Yaccarino napisala je: „X je ovdje! Krenimo“.

Musk je također promijenio svoju profilnu sliku u novi logo kompanije, koji je opisao kao „minimalistički art deco“, te ažurirao svoju biografiju na Twitteru u „x.com“, koja sada preusmjerava na twitter.com. Također je napisao da će se pod novim identitetom stranice objava zvati „X“, prenosi Fena.

Izvor: Agencije