FIAT prestaje proizvoditi automobile sive boje

Odluka je donesena kako bi se ukazalo na značaj boja u životu i ima za cilj dalje jačanje FIAT-ovog liderstva kao brenda radosti, boja i optimizma, rekao je Olivier Francois, izvršni direktor FIAT-a.

Paleta boja za karoserije automobila je inspirirana italijanskim morem, suncem, zemljom i nebom, navodi se u objavi Stellantisa (Reuters)

Italijanski proizvođač automobila FIAT prestaje proizvoditi automobile sive boje, objavio je multinacionalni proizvođač automobila Stellantis, koji je vlasnik brenda.

„FIAT od danas prestaje sa proizvodnjom sivih automobila. Odluka je donesena kako bi se ukazalo na značaj boja u životu i ima za cilj dalje jačanje FIAT-ovog liderstva kao brenda radosti, boja i optimizma, otjelotvorujući italijanski način života i reafirmirajući novu vrijednost brenda ‘Dolce Vita'“, rekao je Olivier Francois, izvršni direktor FIAT-a.

Uskoro novi električni automobil

Paleta boja za karoserije automobila je „inspirirana italijanskim morem, suncem, zemljom i nebom“, navodi se u objavi.

Francois je dodao da kompanija želi „inspirirati ljude da žive s optimizmom i pozitivnošću“, što će biti jedna od misija novog električnog automobila FIAT 600e, koji će biti predstavljen 4. jula, prenosi Tanjug.

Izvor: Agencije